Ichtus

Naar het restaurant

Geplaatst op woensdag 28 juni 2017

De excursie van de kleuters van de groepen 1 & 2 zette koers naar Restaurant Veldzicht in Oosterwijtwerd. We zijn hier heel gastvrij ontvangen en bedanken de familie Kollumer(ouders van Lotte) heel hartelijk.

Op school zijn we een 3-tal weken bezig met het thema restaurant en dat wilden we ook weleens in gaan bekijken.

We arriveerden om 9.15 uur in Oosterwijtwerd, alwaar kok Stefan ons vanaf een idyllisch bruggetje bij het restaurant, ons al zwaaiend stond op te wachten. Wat ligt het restaurant in een sfeervolle, groene omgeving.

Bij aankomst mochten we cupcakes versieren en natuurlijk opeten en dronken hier een heerlijk glaasje ranja, koffie of thee bij. Er werden prachtige creaties gemaakt.
Hierna heeft kok Stefan ons uitgelegd hoe we brooddeeg moeten bewerken. Heel ludiek was, dat de kinderen het brooddeeg van grote hoogte op tafel mochten gooien en weer en weer.........daarna gingen we er een bolletje van maken.
Het brood moest rijzen en in de tussentijd gingen wij spelletjes doen, sjoelen(en Eva was de beste), blik gooien en geblinddoekt raden welke producten je in de mond stopte: aardbeien, bessen, snoep of stukjes wortel.

Hierna werden we getrakteerd op ijs en tot slot was ons broodje net op tijd uit de oven om lekker opgegeten te worden. De één koos zonder beleg en de ander wist ook het broodje mooi te versieren.

Al met al een zeer geslaagde excursie waar de kleine koks- en kokkinnen en hun begeleiders met veel plezier op terug kunnen kijken.

Nogmaals Stefan & Simone heel hartelijk bedankt en wij zeggen tegen alle ouders: "Ga gerust een keertje bij hen eten". Wij weten uit eigen ervaring hoe voortreffelijk het is in Restaurant "Veldzicht" in Oosterwijtwerd. 

Klik hier om de foto's te bekijken.


 

 
login